Trinn 1

– Avd. Sollia / Trogstad –

Solliakollektivet teller til sammen fire avdelinger, hvorav de to største er Sollia og Trogstad. Felles for dem er at de er små økologiske gårdsbruk omgitt av vakker natur. Her kan du lese litt om avdelingene.

2 avdelinger

Økologisk jordbruk

Døgnbehandling

Avdeling Sollia

Sollia ligger i flotte naturomgivelser 550 m.o.h på Trevatn i Søndre land kommune. Gården ligger på et tun med vakker utsikt over toppene til Blefjell og Norefjell, og med skogen som nærmeste nabo.

På Sollia har vi drevet med økologisk melkeproduksjon siden 70-tallet, og driften av husdyra, gårdens jordarealer og vedlikehold av bygningene, er basis for daglige gjøremål for ansatte og elever. Jordbruket drives også etter økologiske prinsipper.

Fellesskapet ved avdeling Sollia teller omtrent tjuefem medlemmer, som innbefatter elever, medlevende ansatte med barn, og ansatte som bor utenfor kollektivet.

Avdeling Trogstad

Trogstad ligger helt nede ved Mjøsa, med Totenåsen som bakteppe på den ene siden og vakker utsikt mot Hamar på den andre. Nærmeste tettsted er Skreia, og nærmeste by er Gjøvik.

Alt jordbruk og dyrehold drives etter økologiske prinsipper. Driften av husdyra, gårdens jordarealer og vedlikehold av bygningene er basis for daglige gjøremål for elever og ansatte. I tillegg har vi frittgående høner som serverer oss egg daglig, og omkring hundre sauer.

Fellesskapet ved avdeling Trogstad teller omtrent 20 medlemmer, som innbefatter elever, medlevende ansatte med barn, og ansatte som bor utenfor kollektivet.

Scroll to Top