sollia

MENNESKENE

Christian

Christian er elektroinstallatøren som fant ut at han bare måtte jobbe på Solliakollektivet for å få utløp for sitt genuine engasjement for mennesker. Det er ansatte og elever i kollektivet veldig glad for, for maken til ressurs skal man lete lenge etter. Stillingen hans dekker bolig og jobb på avdeling Trogstad, videreoppfølging av elever på Raufoss, og oppfølging av elever som er ferdig med heldøgnsbehandlinga! Som person betegnes Christian som åpen og brutalt ærlig, med en egen evne å få folk til å tenke nytt. Han er dessuten over gjennomsnittet interessert i teknologi og idrett, og ellers glad i å reise.

  Anita

  Anita har jobbet i utegruppa på avdeling Trogstad siden 2004, og bor med familien sin utenfor kollektivet. Hun har bachelor i økologisk landbruk og en tilleggsutdanning i rus og psykiatri ved HiL. Av andre beskrives Anita som veldig blid, real, handlekraftig og løsningsorientert. I tillegg til familien, er hennes største interesser dyr og friluftsliv.

   Bente

   Bente er utdannet kokk med fagbrev, og ble ansatt på avdeling Sollia i 2008 med ansvaret for husgruppa. I dag bor hun utenfor kollektivet sammen med familien, og har ulike oppgaver knyttet til Stiftelsens administrasjon. Hun er også tillitskvinne og sitter i Stiftelsens styre. Bente kjennetegnes som en humørspreder man lett trives i selskap med, og som en veldig engasjert, ansvars- og omsorgsfull person.

    Charlotte

     Christina

     Christina har jobbet i utegruppa på avdeling Trogstad siden 2003. Som utdannet gartner og planteskolegartner har hun hovedansvaret for kollektivets grønnsaksproduksjon. I tillegg har hun studert rus og psykiatri ved HiL. Av andre kjennes Christina for sin høye latter og gedigne arbeidskraft, og er alltid parat med gode råd og løsninger om hvordan ulike grønnsaker spirer og brukes best. På fritiden trives hun best i skog og fjell, og med kreativt og skapende arbeid.

      Hilde Bianca

      Hilde Bianca har en bachelor i sosialt arbeid og et årsstudium i mat, kultur og helse. Hun deler ansvaret for husgruppa på avdeling Trogstad hvor hun har bodd og jobbet siden 2011. Hilde Bianca karakteriseres som åpen, blid og direkte, og som et utpreget ordensmenneske med stor sans for interiør. På fritiden bruker hun tid på hundene sine, og dyrker interessene kosthold og kreativitet.

       Hilton

       Hilton har jobbet på avdeling Sollia siden januar 2000, men bor sammen med familien på Raufoss. Utdannet agrotekniker, har Hilton ansvaret for arbeid knyttet til utegruppa som jordbruk, skogbruk og vedlikehold. Han er kjent for sitt sprudlende humør og betegnes som hjelpsom, flink til å se andre mennesker og som en god samtalepartner. På fritiden liker Hilton å kose seg hjemme med ulike prosjekter og dyrking av grønnsaker på familiens lille gårdsbruk.

        Edvard

         Marianne

         Marianne har jobba i kollektivet siden 1997. Hun har vært arbeidsleder i husgruppa, hatt ansvaret for mor/barn prosjekt og jobba på avdeling Raufoss med videreoppfølging. I dag jobber hun hovedsakelig med elever som har flyttet ut av heldøgn, hvor hun blant annet arrangerer faste kvelds- og helgsamlinger med aktuelle temaer for elever i oppfølging, og følger opp hver enkelt ut i fra behov.
         Marianne er utdanna vernepleier og har en tilleggsutdannelse innen rus- og psykiatri. Hun er genuint interessert i mennesker som gjør en innsats for å få seg et godt liv. På fritida trener hun yoga og mediterer, og er mye ute i naturen.

          Martin

          Martin jobber i utegruppa på avdeling Trogstad, og er den stolte beboeren av stabburet på tunet. Med interesse for både bil, bygg og interiør, hagearbeid og grønnsaksdyrking, har han ansvar for alt mulig. Martin er kjent for sitt gode humør, sin genuine interesse for mennesker og kloke rådgiving. Egenskaper som alle speiles i utdannelsen hans som vernepleier og gestalt-terapeut, og med lang yrkeserfaring med mennesker, deriblant døve og døvblinde. Utenom jobben liker Martin reising, MC og interiør.

           Rakel

           Rakel er en blid trønder på 21 år som har bodd og jobbet på avdeling Sollia siden 2014. Utdannet agronom ved Øya videregående skole – og med stor kjærlighet for dyr – er det i fjøset man finner Rakel på jobb. På fritiden er hun glad i spill og sosialt samvær i fellesskapet, og går ofte turer og tilbringer tid i stallen.

            Ruth B.

            Ruth B. er sykepleier og har jobbet på avdeling Trogstad siden 2008. I tillegg til å være sykepleier gir hun naturmedisinske behandlinger og jobber noe i husgruppa. Hun har en etterutdanning i rus og psykiatri, og er kjent for sin enorme omsorg for alle, inkludert uendelige klemmer. Ruth B. bor utenfor kollektivet og bruker helst fritiden sin i skog og mark, på familien, litteratur og interiør.

             Unni

             Unni har vært en del av Sollakollektivet i mange år, hovedsakelig som del av administrasjonen og med ansvar for regnskapet. Siden Unni var liten har hun alltid hatt S i orden, noe som forklarer hennes grenseløse oversikt over budsjett og regnskap. At hun hadde G- i oppførsel får nesten Unni dreie ut om selv, men at hun kjennes som en snill og omsorgsfull person er det ingen tvil om. Unni er utdanna sosionom.

              Zvi

              Zvi har bodd med kone og tre døtre på avdeling Trogstad siden 2010, hvor han har hovedansvar for dyreholdet. Utdannet agronom med husdyr-spesialisering, og med lang erfaring med sauehold, er det Zvi du spør når du lurer på noe om sau. Det samme gjelder den tradisjonelle kinesiske behandlingsmetoden Qi-Gong som han har trent i årevis og er utdannet instruktør i. Av andre kjennes Zvi for sitt gode humør og oppmerksomme, rolige lynne, samt gode spørsmål.

               Rune

               Rune har jobbet i stiftelsen siden 1998, og var med på å starte opp avdeling Trogstad i 2003. Da han er av typen som både trives meget godt med hage- og bygningsarbeid, jobber han i utegruppa som altmulig-mann. Han har dessuten lang erfaring med å jobbe med mennesker, både innen skoleverket og annet, og har en tilleggsutdanning i rus og psykiatri fra HiL. På fritiden dyrker Rune sine store interesser for hagearbeid og friluftsliv.

                Ruth S.

                Ruth har jobbet i kollektivet siden 2003, og er avdelingsleder på Trogstad. Hun er utdannet vernepleier med videreutdanning i tverrfaglig psykisk helsearbeid fra HiO, og har tilleggsutdanning i rus og psykiatri fra HiL. Tidligere har hun studert kriminologi mellomfag, og jobbet noen år med rusomsorg på et kvinnesenter i Oslo. Ruth kjennetegnes som en sosial, imøtekommende og direkte person, med stor rettferdighetssans. På fritiden dyrker hun interessene paragliding, reising, musikk og litteratur.

                 Reidun & Øyvind

                  Ingunn

                  Ingunn har lang fartstid fra rusfeltet og har veldig godt kjennskap til Solliakollektivet gjennom mer en 30 år. Hun har vært daglig leder for Stiftelsen Storbuankollektivet fra 91-96 da det var en knoppskyting av Sollia som ble startet opp i 83. Hun har blant annet jobbet i direktoratet og på Folloklinikken